29-09-21

Advertentieplicht energielabel

Vanaf 1 januari 2022 handhaaft de ILT weer op de advertentieverplichting als er nog geen geldig energielabel is afgegeven voor je woning . De ILT heeft de handhaving van de advertentieverplichting opgeschort tot eind 2021. Vanaf 1 januari 2022 handhaaft de ILT weer op de advertentieverplichting. Wij willen je er graag op wijzen dat per 1 januari 2022 de ‘advertentieverplichting’ weer van kracht wordt. Dat betekent dat in een advertentie waarin een woning te koop of te huur wordt aangeboden tevens moet worden gemeld wat het energielabel van het object is.

Oftewel, als een woning te koop wordt aangeboden op Facebook, Insta of funda dan zal het label erbij vermeld moeten worden. Indien dit niet het geval is dan kan de verkoper of verhuurder een boete krijgen. Het label zal dus veel eerder, voorafgaand aan of aan het begin van het verkoopproces, aangevraagd moeten worden.

Ontbreken energielabel bij transport
Eigenaren en verhuurders zijn daarnaast ook nog steeds verplicht bij oplevering, verkoop of verhuur een definitief energielabel aan de koper of huurder te overhandigen. Indien het energielabel niet wordt overhandigd kan er een bestuurlijke boete worden opgelegd aan de eigenaar. De hoogte van deze boetes is recent aangepast.

Energielabel kwijt?
Op de website EP-online.nl kan eenvoudig worden nagegaan of er een definitief label is afgegeven voor het vastgoedobject en welke label-letter dat betreft. Eigenaren van woningen kunnen daarnaast de pdf van het energielabel downloaden vanuit MijnOverheid. Meer informatie hierover vindt u hier terug: https://www.logius.nl/actueel/energielabel-woninginzien-op-mijnoverheid.

Energielabelservice
Nog geen energielabel aangevraagd? Vink makelaardij kan je helpen. Neem contact met ons op als je plannen aan het maken bent voor je verkoop van je huis in 2022. 

Gerelateerde berichten

Bekijk bericht
Wat is het verschil tussen Kosten Koper (KK) en Vrij Op Naam (VON)
Bekijk bericht
Nieuwbouw, iets voor jou?
contact image

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op!

Waarom Vink?

Fluitend je huis verkopen
Verrassende service
De perfecte (woon)ervaring
YouTube etalage