Je huis taxeren

Dat geeft pas duidelijkheid!

Met een officiële taxatie op zak, maak je zelfverzekerde besluiten. Je krijgt beter zicht op de te verwachten opbrengst van jouw huis. En je hebt inzage in de lokale marktontwikkeling. Of je nu van plan bent te verkopen, kopen of verbouwen; voor een taxatie-aanvraag trek je bij Vink Makelaardij aan de bel. Zullen we bekijken wat jouw huis momenteel waard is?

We maken samen een afspraak op het moment dat het je uitkomt. Maar voordat het zover is verzamelen we eerst wat noodzakelijke documenten. We bekijken kadastrale gegevens, doen onderzoek naar de bodem, fundering, en het bestemmingsplan. Informatie verzameld? Dan is het tijd voor de objectieve waardebepaling. Want dat is een taxatie in feite. We komen bij jou thuis langs en kijken naar de bouwkundige aspecten van het huis, het onderhoud en de omgeving. Tijdens de meting zullen we duidelijke foto’s maken van iedere ruimte. Deze voegen we toe aan het eindrapport. Een taxatie duurt gemiddeld een half uur tot een uur. Als het erop zit rekenen we op ons kantoor in Bergen op Zoom alles zorgvuldig door. We werken de gegevens uit in een taxatierapport dat we laten goedkeuren door het NWWI. Hierdoor ben jij verzekerd van een officieel document.

Het NWWI-rapport wordt door ons digitaal verzegeld. Het is dan direct bruikbaar voor de geldverstrekker.

Vaak vraagt een externe partij naar een taxatierapport. Wist je bijvoorbeeld dat een gevalideerde waardebepaling vereist wordt door iedere Nederlandse hypotheekaanbieder? Zonder officiële taxatie krijg je simpelweg geen lening. Jouw nieuwe huis dient als onderpand voor de hypotheek en de bank wil daarom weten wat de waarde van ervan is. Ben je van plan je huidige huis te verbouwen? Dan geldt bij de aanvraag voor financiering vaak diezelfde voorwaarde. Bovendien is een taxatie in dit geval nodig om de waarde vóór en na de verbouwing vast te leggen.

Best een hoop informatie hè? Heb je vragen over de bovenstaande stappen of wil je direct een afspraak maken? Verstandig keuze. Zo creëer je namelijk duidelijkheid. Neem snel contact op en ‘vink’ dit actiepunt in jouw woonplan netjes af!

Afspraak maken
contact image

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op!

Waarom Vink?

Fluitend je huis verkopen
Verrassende service
De perfecte (woon)ervaring
YouTube etalage