09-01-24

Je huis onherkenbaar maken op Google street view

Wil je niet dat nieuwsgierige ogen jouw huis bekijken via Google Street View? Geen stress, je kunt jouw woning gemakkelijk onherkenbaar maken voor digitale pottenkijkers.

Terwijl Google de wereld gedetailleerd in kaart heeft gebracht zodat iedereen virtueel naar je huis kan kijken, kun je nog wel zelf de regie nemen. Als je Google Street View gebruikt, zul je merken dat gezichten en kentekens netjes ‘geblurd’ zijn om onze privacy te beschermen. De huizen  zijn echter nog kristalhelder te zien. Dit betekent dat je, met slechts een paar muisklikken, kunt ontdekken of je ouderlijk huis een make-over heeft gekregen, of hoe decadent die ene collega eigenlijk woont. En ja, die foto’s worden zo nu en dan ververst om up-to-date te blijven.

Maar  niet iedereen houdt ervan dat anderen met een paar simpele clicks in hun privéleven gluren. Sommigen ergeren zich eraan dat op Google Street View de tijd heeft stilgestaan, terwijl anderen vrezen dat inbrekers hun high-tech beveiliging kunnen analyseren. Welke reden je ook hebt, gelukkig is het een fluitje van een cent om je woning digitaal te laten ‘blurren’ door Google.

Jouw vervaging aanvragen? Simpelweg naar maps.google.com gaan, je huisadres in de zoekbalk tikken en op enter drukken. Klik vervolgens op de foto van je huis. Op Google Street View opent zich een rood/zwart kader. In de zwarte balk rechtsonder klik je op ‘Probleem melden’. Er verschijnt een formulier waarmee je de vervaging van je huis kunt regelen. Zet het rood/zwarte kader om je huis (en tuin) heen. Google wil vervolgens weten voor welk onderdeel je een vervaging aanvraagt. Vink ‘Mijn huis’ aan en er opent zich een tekstblok waar je aanvullende informatie kunt toevoegen om Google te helpen je huis te identificeren. Voer tot slot je e-mailadres in, vink indien nodig de captcha aan en klik op ‘Sturen’. Hou daarna je mailbox in de gaten voor updates.

Op je smartphone werkt het net zo simpel. Gebruik de Google Maps-app, typ je adres in de zoekbalk, druk op de afbeelding van je huis en volg dezelfde stappen: druk rechtsboven op de drie puntjes, kies ‘Probleem melden’, en laat je huis digitaal in de mist verdwijnen door een kader om je huis en tuin te zetten.

Zo doe je de digitale gordijnen dicht en behoud je privacy in de moderne wereld van Street View

Gerelateerde berichten

Bekijk bericht
Wat is het verschil tussen Kosten Koper (KK) en Vrij Op Naam (VON)
Bekijk bericht
Nieuwbouw, iets voor jou?
contact image

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op!

Waarom Vink?

Fluitend je huis verkopen
Verrassende service
De perfecte (woon)ervaring
YouTube etalage